reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi

Sušené švestky a mandle dodají hovězímu masu velmi dobrou chuť. Recept i pro slavnostní večeři.


  • 4,8

    24×

    4,8 24
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Sušené švestky namočíme na půl hodiny do teplé vody.

Umyté a osušené libové maso nakrájíme na kostky a jemně oprášíme hladkou moukou.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli nakrájenou na jemné proužky lehce osmahneme. Přidáme moukou zaprášené masko. Ještě než cibule začne chytat barvu, podlijeme červeným vínem a necháme vypařit. Přidáme vývar a přikryté dusíme na mírném ohni 40 minut, maso musí být již měkké. Po uplynutí této doby přidáme vypeckované nakrájené švestky s mandlemi. Povaříme dalších 10 minut a v závěru osolíme, opepříme.

Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi

    Celkový počet komentářů: 1

    • Malagena
      Malagena

      Doporučuji

      Vařila jsem k večeři, a i když to bylo bez mandlí a na bílém víně, bylo to výborné.

      08.08.2013 18:19:03

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.