reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené hovězí maso v zelenině

Recept na dušené hovězí maso s kořenovou zeleninou, rajčaty, česnekem a tymiánem. Pokrm připravujeme v tlakovém hrnci.


  • 4,6

    47×

    4,6 47
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme nadrobno.

V pánvi na oleji postupně zprudka opečeme kousky masa do zlatohnědé barvy. V papinově hrnci rozškvaříme slaninu, na které orestujeme nakrájenou zeleninu a česnek. Přidáme opečené maso i s výpekem, sůl, pepř, bobkový list a tymián. Vložíme loupaná rajčata i se šťávou, navršíme cibuli a vše podlijeme vývarem.

Hrnec uzavřeme a hovězí maso v zelenině vaříme přibližně 25 - 30 minut. Potom z pokrmu odstraníme bobkový list a větvičky tymiánu. Šťávu můžeme podle potřeby zahustit solamylem nebo instantní jíškou.

Hovězí maso dušené v zelenině podáváme s těstovinami a zeleninovými saláty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené hovězí maso v zelenině

    Celkový počet komentářů: 1

    • mel
      mel

      masicko na zelenine(hovezi,kureci,droby,(jatra,ledvinky atd;)

      postup delam trochu jinak ,ale vysledek skvely -nemam rada dusenou zeleninu,ale takto upravenou bezproblemu snim..a z malymi kousky masa je to super!!

      14.10.2012 00:37:04

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dušené hovězí maso v zelenině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.