Dušené hovězí maso na víně

2 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 56594x
Hovězí maso nakládané a dušené na víně.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Do mísy střídavě klademe nakrájené maso a cibuli. Přidáme bobkový list, celý pepř, petržel, tymián a sůl. Vše zalijeme vínem a necháme přes noc rozležet. Potom víno scedíme do jiné misky a maso oddělíme od cibule. Koření již dále nepoužijeme.

Na oleji necháme rozškvařit slaninu a na ní orestujeme maso. Vmícháme okapanou cibuli a nastrouhanou mrkev. Ještě asi 2 minuty restujeme a potom vše zalijeme slitým vínem. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Vzniklou šťávu podle potřeby můžeme ředit vývarem, nebo zahustit tmavou instantní jíškou, popřípadě solamylem.

Dušené hovězí maso na víně podáváme s těstovinami, rýží nebo s pečivem. Vhodným doplňkem jsou čerstvé zeleninové saláty.

Jarka-P autor receptu:

Dušené hovězí maso na víně

Počet přidaných receptů: 1704

Ingredience

na porce
Vaše cena 5879 běžně 11306 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
55 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Dušené hovězí maso na víně

Recept se nachází v 180 kuchařkách
Hovězí, telecí a skopové maso.
KDI
VARENIE 8355 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené hovězí maso na víně

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Dušené hovězí maso na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept