Dušené hovězí maso na víně

2 hod | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 57700x
Hovězí maso nakládané a dušené na víně.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Do mísy střídavě klademe nakrájené maso a cibuli. Přidáme bobkový list, celý pepř, petržel, tymián a sůl. Vše zalijeme vínem a necháme přes noc rozležet. Potom víno scedíme do jiné misky a maso oddělíme od cibule. Koření již dále nepoužijeme.

Na oleji necháme rozškvařit slaninu a na ní orestujeme maso. Vmícháme okapanou cibuli a nastrouhanou mrkev. Ještě asi 2 minuty restujeme a potom vše zalijeme slitým vínem. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Vzniklou šťávu podle potřeby můžeme ředit vývarem, nebo zahustit tmavou instantní jíškou, popřípadě solamylem.

Dušené hovězí maso na víně podáváme s těstovinami, rýží nebo s pečivem. Vhodným doplňkem jsou čerstvé zeleninové saláty.

Jarka-P autor receptu:

Dušené hovězí maso na víně

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,4
skvělý recept
55 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené hovězí maso na víně

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Dušené hovězí maso na víně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept