reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené hovězí maso na víně

Hovězí maso nakládané a dušené na víně.


  • 4,4

    61×

    4,4 61
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Do mísy střídavě klademe nakrájené maso a cibuli. Přidáme bobkový list, celý pepř, petržel, tymián a sůl. Vše zalijeme vínem a necháme přes noc rozležet. Potom víno scedíme do jiné misky a maso oddělíme od cibule. Koření již dále nepoužijeme.

Na oleji necháme rozškvařit slaninu a na ní orestujeme maso. Vmícháme okapanou cibuli a nastrouhanou mrkev. Ještě asi 2 minuty restujeme a potom vše zalijeme slitým vínem. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Vzniklou šťávu podle potřeby můžeme ředit vývarem, nebo zahustit tmavou instantní jíškou, popřípadě solamylem.

Dušené hovězí maso na víně podáváme s těstovinami, rýží nebo s pečivem. Vhodným doplňkem jsou čerstvé zeleninové saláty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené hovězí maso na víně

    Celkový počet komentářů: 5
    • Super
      Super

      Komentář k receptu Dušené hovězí maso na víně

      Nechala jsem aby se stava vyparila(vydusila) lehce se to ,,šmrnclo,, ale pak jsem to zalila vyvarem jeste chvili nechala dusit a cela rodina to chvalila :-) takze za nas super

      02.08.2016 14:53:37

    • Mirka
      Mirka

      500 ml vina?

      Na 2 porce 500 ml vina? Tak to je na muj vkus skutecne moc.

      18.01.2015 16:26:32

    • p (tecka) pesula
      p (tecka) pesula

      Na to kolik mi to dalo práce. Tak nakonec chut nic moc. Už to vařit nebudu. Ale děkuji za recept.

      03.12.2013 16:23:17


    • bobeš
      bobeš

      Re: hovězí

      na hovězí vždy červené!! a dobré, třebas je trochu dražší.

      07.07.2009 15:54:58

    • mafca
      mafca

      hovězí na víně?

      Chybí tam v ingr. víno. Má tam být červené?

      06.07.2009 09:49:42


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Dušené hovězí maso na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.