reklama
hledat uživatel
       

Dušené houby

Čerstvé houby podušené na másle.


  • 3,0

    13×

    3 13
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme po oloupání na drobné kostičky. Houby očistíme, oddělíme kloboučky od nožek a nakrájíme obojí na drobné kousky.

Na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme cibuli, houby a dusíme. Ochutíme solí a nadrceným kmínem, který nám pomůže k lepšímu trávení. Houby podusíme doměkka.

Dušené houby podáváme jako přílohu k masitému jídlu. Mohou být i doplňkem k salátu z těstovin.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené houby

    Celkový počet komentářů: 4
    • jkmineral
      jkmineral

      boha jeho, jak dlouho to mám dusit? Dám 15 minut :)

      09.10.2019 07:20:36

    • Jiří
      Jiří

      Pokud chcete houby dusit, tak je musíte dusit a ne pouze sušit na pánvi. Buď je tedy na té pánvi musíte přiklopit poklicí, aby pustily vodu a pomalu se dusily a za občasného míchání aby se nepřipalovaly. Když už kopírujete recepty, tak si alespoň ověřte, jak se houby dělají, jinak například u některých hub, které jsou za syrova jedovaté(Váslavka, hřib Kovář a pod.) musíte tepelnou úpravu hub patřičně prodloužit, neb teprve tepelnou úpravou se stávají hoby jedlé. Když tedy dusit tak dusit a to zásadně pod poklicí, jinak to leda ohříváte a můžete si přivodit nemilé problémy. Poklice se odkryje, až před koncem přípravy a jak je komu libo, ale nejlepší jsou s vejci. Recept je sice z r. 2008, ale snad to nevadí, našel jsem ho až teď náhodou.

      19.08.2011 15:08:41

    • borovec
      borovec

      Jedná se o základní způsob úpravy hub.Toto není recept,jen sbírá body.

      19.04.2008 22:30:45


      • Jana M.
        Jana M.

        A proč by to nemohl být recept? Pravda, je to jen základní úprava hub. Můj manžel je zásadně jí v tomto podušeném stavu bez vajíčka a moc mu to chutná. Ale hlavně tu jsou také začínající kuchtící či kuchtičky a třeba zrovna neví, jak se takové houby dají upravit. Já si dobře pamatuji, když jsem začínala vařit, že mi každá, byť sebemenší rada, byla dobrá. To však nebylo nic proti Vám, tím jsem chtěla vyjádřit svůj názor. Pěkný den.

        21.04.2008 07:44:59


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Dušené houby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.