Recept na dušené červené zelí vhodné ke zvěřině. Sádlo, hovězí vývar a jalovec dodají zelí specifickou chuť.
Hodnocení
4.2
/ 5 (35x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
6x
Ingredience
1 ks
cibule
2 lžíce
sádlo
5 kuliček
jalovec
2 lžíce
hladká mouka
1 hrnek
hovězí vývar
1 balíček
sterilované zelí
podle chuti
cukr
sůl
ocet
Postup přípravy
Do hrnce dáme sterilované červené zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu.
Po 15-ti minutách na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme dvěmi polévkovými lžícemi hladké mouky. Zásmažku vlijeme do hrnce se zelím a ještě 5 - 10 minut za intenzivního míchání vaříme.
Dušené červené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.