reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dušené červené zelí 1

Recept na dušené červené zelí vhodné ke zvěřině. Sádlo, hovězí vývar a jalovec dodají zelí specifickou chuť.


  • 4,2

    35×

    4,2 35
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 693 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Postup přípravy

Do hrnce dáme sterilované červené zelí s nálevem, přidáme hrnek hovězího vývaru a pět kuliček jalovce. Uvedeme do varu.

Po 15-ti minutách na pánvi rozehřejeme kousek sádla a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme dvěmi polévkovými lžícemi hladké mouky. Zásmažku vlijeme do hrnce se zelím a ještě 5 - 10 minut za intenzivního míchání vaříme.

Dušené červené zelí ochutíme solí, cukrem a octem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené červené zelí 1

    Celkový počet komentářů: 3
    • Elík
      Elík

      doporučení

      doporučuju zahustit strouhanou syrovou bramborou místo mouky :-) místo vývaru používáme i výpek (či sádlo) z pečeně, třeba husy

      13.11.2011 18:08:54

      • Mirek
        Mirek

        Re: doporučení

        Také doporučuji na zahuštění instantní bramborovou kaši, tu nejlevnější z Kauflandu. Je to stejné, jak nastrouhaný brambor.

        14.03.2013 17:22:19

    • neligrej
      neligrej

      Zelí je zelí

      Máme rádi všelijak,zasílám foto

      14.04.2010 10:10:24



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Dušené červené zelí 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.