reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené brambory s rozmarýnem

Bramborová příloha k jednoduše připraveným plátkům masa. Výborně chutnají i samotné díky použitým bylinkám.


  • 3,8

    3,7 4
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, stejně tak česnek. Ještě v míse je promícháme s hrubou solí, česnekem a rozmarýnem. Trochu posypeme i bylinkovou solí. Máslo necháme v kastrůlku rozpustit.

Hrnec vymažeme máslem a vložíme vrstvu ochucených brambor. Přelijeme trochou másla a dáme další vrstvu. Takto postupujeme, dokud nám nedojdou brambory. Nakonec podlijeme trochou vody a přikryjeme pokličkou. Za občasného promíchání dusíme doměkka asi 25 minut, podle druhu brambor a velikosti plátků.

Dušené brambory s rozmarýnem podáváme jako přílohu, ale jsou dobré i jen tak, pohltí chuť bylinek a koření.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušené brambory s rozmarýnem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.