reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené brambory s hráškem

Recept na dušené brambory s hráškem na indický způsob.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka a poté je oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Feferonku zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kousíčky. Oloupaný česnek nasekáme najemno.

V hluboké pánvi na rozehřátém oleji opékáme hořčicová semínka a kuličky bílého pepře, dokud se nerozvoní a nezačnou praskat. Pak vmícháme feferonku, cibuli a česnek a vše za občasného míchání zvolna orestujeme do zesklovatění.

K tomuto základu přidáme brambory a hrášek, vše ochutíme solí, koriandrem, kurkumou a zázvorem, podlijeme vodou a zakryté zvolna podusíme asi 10 minut. Pak pokrm odkryjeme, teplou zvýšíme, vše důkladně promícháme a vaříme ještě přibližně asi 5 minut, dokud se tekutina téměř neodpaří. Pak směs odstavíme z tepla, vmícháme čerstvou nasekanou petrželku nebo koriandr a pánev asi na 5 minut zakryjeme, aby se chutě prolnuly.

Dušené brambory s hráškem a kořením nejlépe chutnají ke grilovaným rybám nebo i jiným masům. Můžeme je však podávat i samostatně s listovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušené brambory s hráškem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.