reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Energetická hodnota

935 kJ / 223,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Malé brambory pečlivě očistíme, loupeme podle vlastní chuti, my máme rádi brambory se slupkou, někomu však vadí. Připravené brambory rozkrájíme na kolečka. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V kastrolku rozehřejeme olej a cibulku dozlatova osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a velmi krátce orestujeme, aby nezhořkla. Přidáme brambory, podlijeme vývarem, přisypeme kmín, trochu pepře a dusíme pod pokličkou doměkka. Brambory jsou měkké asi za 20 minut. Šťáva by měla být téměř vydušená, nepodléváme příliš. Podle chuti můžeme ještě dosolit, pokud vývar nebyl dost slaný.

Dušené brambory na cibuli a paprice podáváme jako přílohu k dušenému či pečenému masu. V tom případě vyjde množství zhruba na 4 porce. Vegetariáni mohou podávat jako hlavní chod. Přidáme zeleninový salát nebo sterilovanou okurku.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Dušené brambory na paprice a cibuli

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Dušené brambory na paprice a cibuli