reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené brambory na paprice a cibuli

Recept na jednoduchou přílohu i hlavní bezmasý chod z brambor. Tak je dělávala moje babička.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

935 kJ / 223,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Malé brambory pečlivě očistíme, loupeme podle vlastní chuti, my máme rádi brambory se slupkou, někomu však vadí. Připravené brambory rozkrájíme na kolečka. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V kastrolku rozehřejeme olej a cibulku dozlatova osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a velmi krátce orestujeme, aby nezhořkla. Přidáme brambory, podlijeme vývarem, přisypeme kmín, trochu pepře a dusíme pod pokličkou doměkka. Brambory jsou měkké asi za 20 minut. Šťáva by měla být téměř vydušená, nepodléváme příliš. Podle chuti můžeme ještě dosolit, pokud vývar nebyl dost slaný.

Dušené brambory na cibuli a paprice podáváme jako přílohu k dušenému či pečenému masu. V tom případě vyjde množství zhruba na 4 porce. Vegetariáni mohou podávat jako hlavní chod. Přidáme zeleninový salát nebo sterilovanou okurku.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené brambory na paprice a cibuli

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dušené brambory na paprice a cibuli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.