Dušené brambory na paprice a cibuli

30 min | příloha | 4 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5426x
Recept na jednoduchou přílohu i hlavní bezmasý chod z brambor. Tak je dělávala moje babička.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Malé brambory pečlivě očistíme, loupeme podle vlastní chuti, my máme rádi brambory se slupkou, někomu však vadí. Připravené brambory rozkrájíme na kolečka. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V kastrolku rozehřejeme olej a cibulku dozlatova osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a velmi krátce orestujeme, aby nezhořkla. Přidáme brambory, podlijeme vývarem, přisypeme kmín, trochu pepře a dusíme pod pokličkou doměkka. Brambory jsou měkké asi za 20 minut. Šťáva by měla být téměř vydušená, nepodléváme příliš. Podle chuti můžeme ještě dosolit, pokud vývar nebyl dost slaný.

Dušené brambory na cibuli a paprice podáváme jako přílohu k dušenému či pečenému masu. V tom případě vyjde množství zhruba na 4 porce. Vegetariáni mohou podávat jako hlavní chod. Přidáme zeleninový salát nebo sterilovanou okurku.

Michy autor receptu:

Dušené brambory na paprice a cibuli

Počet přidaných receptů: 3527

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Dušené brambory na paprice a cibuli - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 935 kJ / 223,5 kCal (na 1 porci)
4,6
skvělý recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené brambory na paprice a cibuli

Celkový počet komentářů: 1
  • dušené brambory Andrej 16.09.2013 05:50:41

    Mohu jen doporučit,v naši rodině tohle děláme už řádku let.Jako přílohu i jako hlavní jídlo s kyškou.

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Dušené brambory na paprice a cibuli
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept