Dušené bílé nebo červené zelí

45 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 247094x
Dobré zelí k pečeným nebo uzeným masům,jako příloha jakékoli knedlíky. Každé zelí vaříme zvlášť.
Komentáře receptu 26
Uvařil jsem to (Recept vařilo 39 lidí)


Postup přípravy receptu

Zeleninu očistíme. Zelní nakrouháme, cibuli nasekáme najemno.

Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou.

Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme.

Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako přílohu k masu.

neligrej autor receptu:

Dušené bílé nebo červené zelí

Počet přidaných receptů: 29

Ingredience

Vaše cena 3690 běžně 6190 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
137 hlasujících
  • Recept Dušené bílé nebo červené zelí - Zelí s kačenou.
  • Recept Dušené bílé nebo červené zelí - Kačena se zelím.

Kuchařky obsahující recept Dušené bílé nebo červené zelí

Recept se nachází v 437 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
KDI
VARENIE 8351 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušené bílé nebo červené zelí

Celkový počet komentářů: 10
  • Komentář k receptu Dušené bílé nebo červené zelí janinkabendova 14.04.2017 21:01:28

    Také dávám do zelí nastrouhaný brambor , nemá to chybu :)

  • Komentář k receptu Dušené bílé nebo červené zelí 25.09.2016 11:20:18

    Dnes poprvé připraveno dle Vašeho receptu a fáááákt luxus

  • Komentář k receptu Dušené bílé nebo červené zelí Šimo Pavel 18.04.2016 19:21:01

    Přátelé, vůbec nezahušťujte moukou!! Stačí chvilku před koncem nastrouhat na jemno střední syrovou bramboru. Pak je zelí krásně mazlavé a zdravé! Takto nám s bráchou dělával zelíčko náš super taťka! Je výborný! Hlavně na sádle a se špekem!!! A jsme kluci jako Buk!!

  • na rychlovku dobry viktor 14.02.2016 18:37:14

    při rychlé přípravě, do 30 min vyborný recept pro neznalce, jakoz sem byl i ja. vyborny a jednoduchy recept. doporucuju

  • Dušené zelí satelit 15.05.2015 15:47:14

    Co udělá asi ten karamel s cibulkou na dně hrnce než zelí pustí šťávu? Což to takhle napřed trochu podlít, uvolnit cibulku s karamelem ode dna, okořenit základ a pak teprve na mírném ohni přidat zelí, co vy na to? Není trochu lepší a bezpečnější? (-:

  • Růžena
    Červené zelí Růžena 25.02.2015 09:58:45

    Tato úprava zelí je dobrá,já jsem cibulku šoupla na domácí špek.Každý však vaří dle vlastních chutí a možností.

  • Dělala jsem podle receptu bílé zelí a dopadlo to více než dobře. Udělala jsem k tomu vepřovou pečeni a bramborový knedlík. Děti chodily na zelí do lednice:-).

  • pochvala! LSkrisa 13.09.2014 12:56:04

    Ahoj!
    Dekuji za super navod! V kuchini jsem lama, ale tohle zeli chutna temer jako od babicky!! Ta do zeli davala jeste trochu speku, ale jinak chutna stejne. .. jime ho zatim samotne, nez se dopece zbytek! :))
    Jeste jednou dekuji!

  • super. dik bolo to moc dobre

Nalezeno receptů: 26
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Dušené bílé nebo červené zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept