reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušené bílé nebo červené zelí

Dobré zelí k pečeným nebo uzeným masům,jako příloha jakékoli knedlíky. Každé zelí vaříme zvlášť.


  • 4,6

    148×

    4,5 148
  • 45 min

  • 39×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Zelní nakrouháme, cibuli nasekáme najemno.

Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou.

Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme.

Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako přílohu k masu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušené bílé nebo červené zelí

    Celkový počet komentářů: 26
    • janinkabendova
      janinkabendova

      Komentář k receptu Dušené bílé nebo červené zelí

      Také dávám do zelí nastrouhaný brambor , nemá to chybu :)

      14.04.2017 21:01:28

    • Komentář k receptu Dušené bílé nebo červené zelí

      Dnes poprvé připraveno dle Vašeho receptu a fáááákt luxus

      25.09.2016 11:20:18

    • Šimo Pavel
      Šimo Pavel

      Komentář k receptu Dušené bílé nebo červené zelí

      Přátelé, vůbec nezahušťujte moukou!! Stačí chvilku před koncem nastrouhat na jemno střední syrovou bramboru. Pak je zelí krásně mazlavé a zdravé! Takto nám s bráchou dělával zelíčko náš super taťka! Je výborný! Hlavně na sádle a se špekem!!! A jsme kluci jako Buk!!

      18.04.2016 19:21:01


    • viktor
      viktor

      na rychlovku dobry

      při rychlé přípravě, do 30 min vyborný recept pro neznalce, jakoz sem byl i ja. vyborny a jednoduchy recept. doporucuju

      14.02.2016 18:37:14

    • satelit
      satelit

      Dušené zelí

      Co udělá asi ten karamel s cibulkou na dně hrnce než zelí pustí šťávu? Což to takhle napřed trochu podlít, uvolnit cibulku s karamelem ode dna, okořenit základ a pak teprve na mírném ohni přidat zelí, co vy na to? Není trochu lepší a bezpečnější? (-:

      15.05.2015 15:47:14

    • Růžena
      Růžena

      Červené zelí

      Tato úprava zelí je dobrá,já jsem cibulku šoupla na domácí špek.Každý však vaří dle vlastních chutí a možností.

      25.02.2015 09:58:45

    • LSkrisa
      LSkrisa

      Ahoj!
      Dekuji za super navod! V kuchini jsem lama, ale tohle zeli chutna temer jako od babicky!! Ta do zeli davala jeste trochu speku, ale jinak chutna stejne. .. jime ho zatim samotne, nez se dopece zbytek! :))
      Jeste jednou dekuji!

      13.09.2014 12:56:04

    • Krista
      Krista

      Dělala jsem podle receptu bílé zelí a dopadlo to více než dobře. Udělala jsem k tomu vepřovou pečeni a bramborový knedlík. Děti chodily na zelí do lednice:-).

      18.02.2013 15:33:20

    • kurek (tecka) roman
      kurek (tecka) roman

      super. dik bolo to moc dobre

      26.01.2013 19:24:26

    Nalezeno receptů: 26
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dušené bílé nebo červené zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.