reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dušená zvěřina s pohankovou kaší

Výborný recept na zimní dny s delší přípravou kvůli marinování.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Originální recepty na cupcakes - vypadají i chutnají božsky!

23. 10. 2020

Postup přípravy

Srnčí maso opláchneme pod studenou vodou a jemně osušíme. Maso vložíme do mísy a zalijeme červeným vínem. K masu přidáme půlku cibule nakrájenou na plátky, bobkový list, šalvěj, rozmarýn, česnek a drcený jalovec. Mísu s masem a marinádou přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň na 12 hodin marinovat.

Do většího hrnce s troškou olivového oleje a másla vložíme najemno nasekanou mrkev, celer a cibuli. Orestujeme a vložíme maso bez marinády. Marinádu procedíme. K zelenině přidáme jeden lisovaný česnek a zeleninu přidáme do hrnce k masu. Dobře promícháme a necháme vařit. Podléváme po menších částech červeným vínem z marinády.

Po 10 minutách můžeme přidat rajčatové pyré ochucené pepřem a solí. Vaříme pomaličku alespoň 2 hodiny s občasným podlévání červeného vína, stále z marinády.

Mezitím máme čas připravit si pohankovou kaši. Mouky dobře promícháme. Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 1 litr osolené vody. Přidáme lžíci olivového oleje a jakmile voda vře, pomalu a za stálého míchání vsypeme promíchané mouky. Mícháme rychle, ať nemáme žádné hrudky.

Měkkou zvěřinu vyjmeme z hrnce. Vyjmeme i bobkový list, případné snítky rozmarýnu a zbytek koření. Ponorným mixerem rozmixujeme šťávu do hladkého krému a pomalu přidáváme provařený vývar. Zvěřinu nakrájíme na malé kostky a dobře promícháme s rozmixovanou omáčkou.

Pro hezkou prezenci můžeme pohankovou kaši vložit do hodně vymazané kroužkové formy, dobře přitlačit a obrátit na tác či talíř. Doprostřed pohankové kaše můžeme upravit nakrájené maso a ozdobit omáčkou.

Dušenou zvěřinu s pohankovou kaší podáváme teplé jako sytý hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušená zvěřina s pohankovou kaší

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.