reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušená zvěřina s pohankovou kaší

Výborný recept na zimní dny s delší přípravou kvůli marinování.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 616 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Postup přípravy

Srnčí maso opláchneme pod studenou vodou a jemně osušíme. Maso vložíme do mísy a zalijeme červeným vínem. K masu přidáme půlku cibule nakrájenou na plátky, bobkový list, šalvěj, rozmarýn, česnek a drcený jalovec. Mísu s masem a marinádou přikryjeme potravinářskou folií a necháme alespoň na 12 hodin marinovat.

Do většího hrnce s troškou olivového oleje a másla vložíme najemno nasekanou mrkev, celer a cibuli. Orestujeme a vložíme maso bez marinády. Marinádu procedíme. K zelenině přidáme jeden lisovaný česnek a zeleninu přidáme do hrnce k masu. Dobře promícháme a necháme vařit. Podléváme po menších částech červeným vínem z marinády.

Po 10 minutách můžeme přidat rajčatové pyré ochucené pepřem a solí. Vaříme pomaličku alespoň 2 hodiny s občasným podlévání červeného vína, stále z marinády.

Mezitím máme čas připravit si pohankovou kaši. Mouky dobře promícháme. Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 1 litr osolené vody. Přidáme lžíci olivového oleje a jakmile voda vře, pomalu a za stálého míchání vsypeme promíchané mouky. Mícháme rychle, ať nemáme žádné hrudky.

Měkkou zvěřinu vyjmeme z hrnce. Vyjmeme i bobkový list, případné snítky rozmarýnu a zbytek koření. Ponorným mixerem rozmixujeme šťávu do hladkého krému a pomalu přidáváme provařený vývar. Zvěřinu nakrájíme na malé kostky a dobře promícháme s rozmixovanou omáčkou.

Pro hezkou prezenci můžeme pohankovou kaši vložit do hodně vymazané kroužkové formy, dobře přitlačit a obrátit na tác či talíř. Doprostřed pohankové kaše můžeme upravit nakrájené maso a ozdobit omáčkou.

Dušenou zvěřinu s pohankovou kaší podáváme teplé jako sytý hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušená zvěřina s pohankovou kaší

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.