Připravíme si zeleninu. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Papriky také očistíme a nakrájíme na nudličky. Hrášek otevřeme, ale vodu si necháme na podlití leča.
Na oleji nejprve osmahneme pórek. Když chytne barvu, podlijeme ho trochou vody, přidáme papriku, osolíme, opepříme a přikryjeme pokličkou. Necháme dusit, dokud nám paprika trochu nezměkne. Poté přidáme hrášek i s vodou, podle potřeby ještě více podlijeme, přidáme oloupaný stroužek česneku, libeček a znovu krátce podusíme. Nakonec dušenou zeleninu zahustíme hořčicí, prohřejeme a odstavíme.
Dušenou zeleninu s hráškem podáváme jako čistě zeleninový hlavní chod. Můžeme přikusovat pečivo. Podušenou zeleninu můžeme také vmíchat do uvařené rýže.