Dušená šunka

2 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 75233x
Recept na domácí šunku z vepřového masa.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

K přípravě šunky potřebujeme nádobu na dušení šunky. Ta se dá koupit v domácích potřebách. Jsou různé velikosti. Osobně mám nádobu na 1 kg masa.

Libové vepřové podle chuti očistíme a nakrájíme asi na 4 kusy, které nasolíme rychlosolí. Maso necháme asi 3 dny uležet v chladu.

Uleželé maso vložíme do nádoby na dušení, uzavřeme a ve vodní lázni maso dusíme 120 - 150 minut. Pokud chceme maso nějak kořenit, děláme to před dušením. Hotové maso necháme vychladit a po té vyndáme z nádoby.

Domácí šunku pak můžeme nakrájet a podávat.

autor receptu:

Dušená šunka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Dušená šunka

Recept se nachází v 26 kuchařkách
zjirousek
Maso vepřové 515 receptů
Sagi
Saginky kuchařka 201 receptů
Zorňafa
1. aa-6b 4050 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dušená šunka

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Komentář k receptu Dušená šunka Aleš 02.01.2016 13:05:19

    Naprosto souhlasím s hodnocením že tento recept je hovadina.
    Takto "připravené" maso můžete zvolna hodit do kompostu a neztrácet čas s vařením.
    Al.

  • dusena sunka vdzurus 30.03.2010 16:01:31

    Kto ma recept na domacu dusena sunku .Mam formu.Podla moznosti ,okrem rychlosoli aj niejake korenie.Vdaka.

    • Re: dusena sunka Mates 26.05.2012 09:42:11

      Tento recept je úplná hovadina. Takže poradím jak to dělám já. Pokud použiji 1kg masa dám 20-25 g rychlosoli (praganda) přidám neúplnou lžičku pepře spíše méně a to samé papriky. Koření není nutné!! Maso nakrájím na kousky cca jako na guláš muže být i menší. Přidám 0.5 až 1dcl vody (studené nebo raději vychlazené.) Maso dám do nádoby přidám sůl , koření a lžíci cukru(může být i kvalitní med) pak polovinu vody a začnu promíchávat (jako by promačkávat maso). Po nějaké době cca 10-20 min se začne dělat takový šlem to je právě ta spojka co drží tu šunku pohromadě. V této chvíli můžete dodat zbývající vodu pokud jste ji již nedali aby maso pěkně klouzalo. Promícháte a necháte hodinu odležet . Poté dám do formy a pomálu táhnu cca 1,5 hod . Šunka je výborná a krásně růžová.
      sAMOZŘEJMĚ POKUD NEMÁTE ŠUNKOVAR POUŽIJTE TLAČENKOVÉ STŘÍVKO MENŠÍ JINAK JE VŠE STEJNÉ I Z TOHOTO JE ŠUNKA SKVĚLÁ BA DOKONCE ŠŤAVNATĚJŠÍ NEŽ ZE ŠUNKOVARU.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Dušená šunka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Nutričně hodnotná strava je důležitá jako základ správného vývoje dítěte a jeho zdraví v dospělosti, s tím jistě všichni souhlasíme. Jak ale ovlivnit, zlepšit či obohatit stravování dětí ve školních jídelnách a jiných kolektivech?

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.




přidat nový recept