reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušená šunka v křenovém zábalu

Dušená drůbeží šunka v křenovém krému z majonézy a zakysané smetany. Recept na silvestrovské pohoštění.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Šunku vyjmeme z obalu a podélně rozřízneme. Forrnu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií, kterou tence potřeme olejem. Feferonku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky.

Křen očistíme, jemně nastrouháme a promícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme. Želatinu necháme ve vodě nabobtnat a na mírném teple rozpustit. Vlažnou želatinu promícháme s křenovou majonézou.

Dno formy poklademe feferonkou a přilijeme část majonézové hmoty. Vložíme šunku řezem nahoru a vše zalijeme zbývající křenovou majonézou.

Formu vložíme do lednice a pokrm necháme nejlépe do druhého dne tuhnout.

Šunku v křenovém zábalu lehce vyklopíme z formy, odstraníme fólii a nakrájíme na porce. Podáváme jako předkrm s pečivem nebo jako chuťovku k vínu či pivu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušená šunka v křenovém zábalu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.