reklama
hledat uživatel
       

Dušená mrkev

Recept na dušenou mrkev, kterou u nás doma všichni zbožňují.


  • 4,6

    369×

    4,5 369
  • 45 min

  • 118×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve větším hrnci si na másle necháme zpěnit a trošku změknout nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Postupně přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a s jíškou dobře promícháváme, aby nevznikly hrudky. Zalijeme vodou a počkáme, až se voda začne v hrnci vařit. Přihodíme bujon, kari, kmín a přisolíme. Necháme dusit pod pokličkou, dokud mrkev nezměkne (alespoň 20 minut, ale i déle podle druhu mrkve).

Během dušení sem tam promícháme, aby se nám zespodu mrkev nepřipalovala. Podle chuti přikořeníme pepřem a citronem. Pokud je mrkev od přírody sladká, nepotřebuje příliš kořenit, pokud má ale nevýraznou chuť (např. některé kupované), můžeme ještě dochutit malým množstvím cukru či použít více koření, které jsme dávali již dříve. Nakonec vsypeme hrášek, prohřejeme a když je měkký, mrkev je hotová.

Hotovou dušenou mrkev podáváme s bramborovými přílohami a výborně se k ní hodí jakékoliv pečené maso.

Vegetariáni nahradí hovězí bujón zeleninovým.

Další recepty na dušenou mrkev

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Dušená mrkev

Celkový počet komentářů: 56
  • Lulu
    Lulu

    Komentář k receptu Dušená mrkev

    Je výborná.... pochutnáme si na ni s dcerkou �

    27.02.2018 16:44:44

  • Anna
    Anna

    Komentář k receptu Dušená mrkev

    Výborná mrkvička

    18.01.2018 12:03:50

  • Jitka Zamecnikova
    Jitka Zamecnikova

    Dušená mrkev

    Uvařila jsem podle receptu a ješte jsem přidala smetanu.Bylo to moc dobré �

    07.01.2018 13:58:27

  • eva
    eva

    Recept se mi nelíbí

    hovězí bujon do tak delikátního jídla? blééé

    03.01.2018 20:35:39

  • Michal
    Michal

    Komentář k receptu Dušená mrkev

    Nejvetsi hloupost udelat jisku do ktere se da mrkev a voda a pak se vari. Zbytecne se musi stat u plotny po celou dobu a jidlo se pripaluje. Jiska se dava az nakonec po uvareni mrkve.

    30.12.2017 22:52:32

  • Dana
    Dana

    Super,lepší jak maso

    14.10.2017 10:01:26

  • Marušek
    Marušek

    Komentář k receptu Dušená mrkev

    Dušená mrkev podle tohoto receptu je vynikající. Dělám ji už jenom takto. I mužská část rodiny si pochutnává a to je co říci. Super:-)

    06.04.2017 08:41:23

  • Mišula
    Mišula

    dušená mrkev

    Manžel o dušené mrkvi nechtěl ani slyšet, protože to byl hnus ve školní jídelně. Já ale na ni měla strašnou chuť, takže jsem ji předevčírem odhodlaně udělala podle tohoto receptu a dostala jsem velikou pochvalu od manžela, že musí uznat, že je to výborné, že si myslel, že mrkev chutná úplně jinak a že to určitě můžeme zařadit do jídelníčku. Takže jsem moc ráda, aspoň můžu mrkev občas uvařit. Snad 10 let jsem ji neměla. Trocha kari toto jídlo posunula o tři patra výše. Samotnou by mě nenapadlo to do tohoto jídla přidat. Takže super recept, děkuji!

    31.03.2017 12:10:30

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Dušená mrkev

    Výborný recept

    15.01.2015 18:08:31

Nalezeno receptů: 56
|< << 123456 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Dušená mrkev

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.