1 palička | česnek | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 ks | cibule | |
8 ks | mrkev (větší) | |
1 lžíce | tmavá sójová omáčka | |
bylinková sůl | ||
0.5 kostky | bylinkový bujón | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
voda na podlití | ||
na ozdobu | ||
čerstvá petrželka |
Velké mrkve oškrábeme a nakrájíme kousky, můžeme i kolečka. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky, česnek na plátky. V hluboké pánvi rozpálíme kvalitní olivový olej a cibulku osmahneme dozlatova, pak přisypeme mrkev a česnek. Asi 5 - 10 minut za občasného promíchání necháme osmahnout. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme bylinkovou solí. Poté podlijeme horkou vodou tak, aby byla mrkev ponořená a rozdrobíme bylinkový bujón s příměsí česneku, ten lze samozřejmě nahradit čerstvými bylinkami a solí navíc. Přikryjeme pokličkou a podusíme, dokud není šťáva z poloviny a víc vysmahnutá, a mrkev měkká. Dušenou mrkev na česneku podáváme jako hlavní chod, ale klidně i jako přílohu k masitým pokrmům. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.
Cizrnovo-mrkvová polévka krok za krokem
Tato polévka vás v tomto období jistě zahřeje a prospěje vašemu zdraví. Doplníte vitamíny, bílkoviny a určitě vás i překvapí oříšková chuť cizrny.
Mrkev na sladko: Upečte si rychlé mrkvové muffiny s medem a ořechy
Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena