reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dušená mrkev na česneku

Pro někoho příloha, pro jiné hlavní chod. Čistě zeleninový pokrm. Při detoxikaci vynecháme bujon a sojovou omáčku, postačí trocha soli.


  • 4,4

    31×

    4,4 31
  • 45 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Postup přípravy

Velké mrkve oškrábeme a nakrájíme kousky, můžeme i kolečka. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky, česnek na plátky.

V hluboké pánvi rozpálíme kvalitní olivový olej a cibulku osmahneme dozlatova, pak přisypeme mrkev a česnek. Asi 5 - 10 minut za občasného promíchání necháme osmahnout. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme bylinkovou solí. Poté podlijeme horkou vodou tak, aby byla mrkev ponořená a rozdrobíme bylinkový bujón s příměsí česneku, ten lze samozřejmě nahradit čerstvými bylinkami a solí navíc. Přikryjeme pokličkou a podusíme, dokud není šťáva z poloviny a víc vysmahnutá, a mrkev měkká.

Dušenou mrkev na česneku podáváme jako hlavní chod, ale klidně i jako přílohu k masitým pokrmům. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušená mrkev na česneku

    Celkový počet komentářů: 8
    • nick
      nick

      Komentář k receptu Dušená mrkev na česneku

      noooo....

      17.01.2019 11:52:11

    • Rajský
      Rajský

      Dotaz: Proč „rozpálíme kvalitní olivový olej " ? Nepoužívá se ten spíš do studené kuchyně? Dal jsem máslo, jde popřípadě máslo napůl s klasickým řepkovým olejem.

      27.09.2017 17:12:02

    • HanaK
      HanaK

      To je zajímavé, nenapadlo mě kombinovat mrkev s česnekem, ale vyzkoušela jsem a je to výborné. Děkuji.

      11.11.2015 20:17:11


    • Klára
      Klára

      Komentář k receptu Dušená mrkev na česneku

      Dnes jsem si tento recept zase uvařila.. Moc mi chutná. Ale rozhodla jsem se ho trochu ozvláštnit. Nakrájela jsem k němu pár růžičkových kapustiček a moc jsem si pochutnala :)

      25.10.2015 20:03:06

    • Bronislava Paděrová
      Bronislava Paděrová

      Výborná mňamka. Doporučuji!

      28.07.2015 14:02:42

    • Yummy 1
      Yummy 1

      Super nápad, zítra vyzkouším, dá se ta sojová omáčka něčím nahradit a nebo se nic nestane když ji tam nedám?

      06.04.2014 00:47:28

    • 2905
      2905

      Chutnalo ..

      ..výborný nápad s česnekem :) Vynechala jsem bujon, přidala granulovaný česnek v začátku + klasický, v závěru na kostky krájené vař. brambory. Lehká večeře a fajn změna, díky :) Foto přidáno.

      09.04.2010 20:15:52


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Dušená mrkev na česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.