Kuřecí prsa dušená s rýží, pikantní klobásou a olivami . Vše v jednom hrnci.
sůl | |
tymián | |
4 ks | kuřecí prsa |
1 ks | cibule |
500 ml | drůbeží vývar |
mletý černý pepř | |
50 g | papriková klobása |
200 g | rýže basmati |
400 g | sterilované fazole tmavé |
1 hrst | olivy bez pecek |
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce osolíme. Rozpálíme teflonovou nebo nepřilnavou pánev (s poklicí) a prsa na ní restujeme bez tuku.
Zatím si očistíme cibuli a nasekáme ji nahrubo. Klobásu nakrájíme na plátky. Fazole scedíme a opláchneme. K hotovému kuřecímu přidáme plátky klobásy a necháme z nich pustit tuk. Pak maso a klobásu vyjmeme, uložíme do tepla a na výpeku osmažíme cibuli. Asi po třech minutách do cibule přidáme rýži, kterou stále mícháme. Když začne rýže lehce sklovatět, přidáme zpátky kuře s klobásou, zalijeme vše vývarem, přidáme fazole, olivy, tymián a směs osolíme a opepříme podle chuti.
Pánev přiklopíme poklicí, snížíme teplotu a vše vaříme asi 10 - 15 minut. Kuře musí být křehké a rýže dovařená. K pokrmu není nutná žádná příloha.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena