reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dušená hovězí roštěná s dýňovým krémem

Vyzkoušejte recept na hlavní chod z dušené hovězí roštěné se zeleninovým krémem.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Postup přípravy

Plátky hovězí roštěné očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme na jemno. Řapíky celeru a větší mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou dýni a menší bramboru nakrájíme na drobno a na másle podusíme doměkka.

Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova a poté je vyjmeme. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli, česnek a čerstvý zázvor. Pak přidáme celer a mrkev, vše krátce orestujeme, vrátíme maso, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Měkké plátky masa vyjmeme a uchováme na teple. K základu přidáme připravenou dýni s bramborem a vše rozmixujeme na hladký krém. Dýňový krém podle chuti osolíme, opepříme, podle potřeby naředíme smetanou nebo vývarem a krátce povaříme.

Dušenou hovězí roštěnou rozdělíme na porce, přelijeme dýňovým krémem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, moučné noky nebo jen pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dušená hovězí roštěná s dýňovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.