reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dušená hovězí líčka

Časově náročnější recept na hovězí líčka dušená na víně se zeleninovou omáčkou a chutí rozmarýnu.


  • 4,3

    76×

    4,3 76
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kusy.

Na oleji zprudka opečeme maso z obou stran a přendáme ho do většího hrnce. K výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme zeleninu do světle hněda, vše přidáme i se štávou k masu. Maso a zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina téměř celá neodpaří. Pak přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř a rozmarýn), podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna dusíme doměkka.

Dušená hovězí líčka vyjmeme a odložíme stranou. Vývar slijeme přes cedník, odstraníme koření a měkkou zeleninu propasírujeme do vývaru. Zeleninovou omáčku podle potřeby dochutíme, vložíme do ní maso a vše prohřejeme.

Dušená hovězí líčka se zeleninovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovými noky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dušená hovězí líčka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Lucka Šulaiová
      Lucka Šulaiová

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.10.2017 07:55:30

    • Kaja
      Kaja

      Komentář k receptu Dušená hovězí líčka

      Vyborny papani,vrele doporucuju!

      15.07.2016 19:47:43

    • Ranik
      Ranik

      Zrovna jsme dojedli. Vyborny recept všechno jsem dělal podle návodu a povedlo se na jedničku.

      13.03.2016 12:43:54


    • vladka (tecka) novotna
      vladka (tecka) novotna

      Výborný recept, který je snadný i pro začátečníky. Vařila jsem to takto poprvé a všem nám to moc chutnalo.

      27.09.2015 12:21:59


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Dušená hovězí líčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.