reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dunai halászlé - Rybí gulášová polévka

Typická maďarská rybí gulášová polévka (není to jenom polévka).


  • 3,3

    59×

    3,3 59
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Kapra očistíme, hlavu a ocasní ploutev uřízneme, tělo naporcujeme, hrotem nože vydloubneme "hořký zub". Cibuli nakrájíme na drobno a dáme vařit do 3 litrů vody s spolu s kaprem. Až začne vařit vložíme sůl a polovinu papriky s malými třešňovými papričkami. Po půlhodinovém vaření vložíme druhou polovinu paprik a necháme ještě 5 min vařit.

Servírování:
Do talíře vložíme jednu-dvě porce kapra a zalijeme vývarem tak, aby část masa vyčnívala z vývaru. Lze doplnit jednou porcí celestýských nudlí. Na porci kapra dáme lžíci zakysané smetany. Přílohu může tvořit bílý chleba (veka).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dunai halászlé - Rybí gulášová polévka

    Celkový počet komentářů: 6
    • Premio
      Premio

      Tuto polévku si dávám vždy u Balatónu a musím říct,že je to opravdu velká dobrota.

      06.10.2013 23:46:18

    • Tomáš
      Tomáš

      pri Dunaji..

      Existuje niekoľko variant halászlé, všetky sú dobré, pričom každá chutí inak. Keďže recept je uvedený ako Dunai halázslé najautentickejčí je z rýb z Dunaja, majú svojskú chuť, takú jemne bahnitú čo ale môže mnohým prekážať. S kamarátmi robievame halászlé na posedeniach priamo pri Dunaji z rýb z Dunaja ale rozhodne najlepší je z hláv a chvostov. Okrem vnútorností je konzumovateľná prakticky celá ryba takže rozhodne odporúčam vývar z celej ryby ale konzumovať mäso len z tela. A nezabudnite, že halászlé musí byť aspoň trochu pikantná!

      22.03.2010 10:13:33

    • phlav
      phlav

      Jak se dostal k té krásně červené barvě?

      "Typická maďarská rybí gulášová polévka" má na obrázku sytě červenou barvu, no bodejť by ne, když je maďarská a ještě k tomu gulášová. Jen mně nějak nesedí pojem "paprika bílá 5 dkg"...čím to oteda obarvíme dočervena?

      08.09.2009 22:51:39


      • Laco-Hasan
        Laco-Hasan

        Re: Jak se dostal k té krásně červené barvě?

        Máte pravdu, ta paprika bílá je překlep. Nevšiml jsem si toho. Napíšu do redakční radu a požádám o opravu.
        Hasan

        14.03.2010 06:56:44

    • Aldalda
      Aldalda

      Hořký zub

      Tak teda nevím. Jsem rybářem několik let, ale teda pojem "hořký zub" jsem ještě neslyšel. Co to prosím vás je ????????

      25.12.2008 17:30:49


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Dunai halászlé - Rybí gulášová polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.