Připravíme si těsto. Mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl promícháme. Poté přidáme rozpuštěné máslo a ostatní suroviny na těsto a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Lze použít i pečící papír. Upečeme dorůžova.
Po upečení uděláme do korpusu buchty důlky opačným koncem vařečky.
Připravíme si polevu. Máslo, rum a vodu rozpustíme v kastrolku a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení, mícháme.Polevu necháme trochu zchladnout a poté nalijeme na buchtu postupně od prostředka. Dbáme, aby se poleva dostala do všech důlků. Když máme méně důlků, zbytek polevy rozetřeme na buchtu a dáme pořádně vychladit. Důlkovou buchtu můžeme nakonec ozdobit bílou čokoládou.
Uleželou a ztuhlou důlkovou buchtu nakrájíme a můžeme podávat.