reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Důkladná hovězí polévka

Recept na pořádně silný hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.


  • 3,2

    13×

    3,1 13
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobení

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Do papinového hrnce nalijeme asi 1,5 l vody, přidáme maso v celku, kosti, cibuli vcelku, 2 stroužky česneku vcelku, lžíci libečku nebo pár stonků (například stonky od petržele, zelenou část od pórku apod.). Můžeme přidat i kousek celeru, mrkve či petržele nebo 1 kostku zeleninového bujonu. Dále přidáme mletý pepř, nové koření, 2 - 3 bobkové listy, kostku hovězího bujonu a vaříme 1 - 1,5 hodiny.

Potom vypustíme páru, vyndáme veškerou zeleninu a bobkový list. Dále vyndáme kosti a morek vybereme do polévky. Vyndáme maso, nakrájíme ho nadrobno a necháme venku. Vývar rozkvedláme či rozmixujeme, vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), přidáme podle potřeby vařicí vodu a vaříme už normálně (ne tlakově) asi 10 minut.

Mezitím rozkvedláme v hrnku vejce, mléko, jemnou krupici či hrubou mouku, trochu pepře a 2 stroužky česneku utřené se solí. Když je zelenina měkká, uděláme zavářku. Vaječnou směs (je tekutá) nabíráme na lžíci a tu ponoříme a vyklopíme do polévky. Zavářku necháme 1 - 2 minuty povařit. Místo obláčků můžeme použít třeba vlasové nudle apod. Vložíme zpět uvařené maso a morek. Nakonec posypeme asi 1 lžící nasekané libečkové natě a 2 lžícemi celerové či petrželové natě.

Důkladnou hovězí polévka podáváme jako velmi chutný a vydatný pokrm.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Důkladná hovězí polévka

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      Silná plévka

      Také ji mám nejraději,dělám ji podobně,ale nepochopím,že většina kuchařů/ek perou do všeho ty hrozné glutamáty (masoxy )....brrrrr!!!A zeleninu veškerou vařím zvlášť,vodu vyleju a pak tuto zeleninu dávám do hotového silného vývaru.Zelenina by měla být čerstvá....zkuzte to také takhle,je to sice pracnější,ale odměníte všechny strávníky i sebe vynikající chutí polévky. Přeji dobrou chuť....///

      21.06.2014 12:34:02


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Důkladná hovězí polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.