reklama
hledat uživatel
       

Drůbeží vývar

Obměn na kuřecí - drůbeží - slepičí polévku je hodně. Jak ale správně připravit skvělý čirý vývar, když jej nechceme dělat z kostky? Pokud chceme mít vývar chuťově výraznější, můžeme do něj přidat 2 telecí kosti. Nejsou ale podmínkou.


  • 3,0

    170×

    3 170
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Slepici proplachujeme ve vodě, dokud voda není čistá. Kůži zbavíme od zbylých brk. Cibuli omyjeme, ale neloupeme, a rozpůlíme ji. Rozpálíme pánev bez oleje a řezné plochy cibule necháme na pánvi zhnědnout. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a rozkrojíme.


Slepici s cibulí i s kořením vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Po vícenásobném vzkypění sebereme z vývaru pěnu. Pak stáhneme teplotu a polévku vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. Přidáme zeleninu a vaříje dalších 30 minut Vývar osolíme, Slepici vyjmeme a vývar vyčistíme prolitím přes síto nebo přes čistý kus látky.



Pokud chceme zeleninu dále ve vývaru použít, opláchneme ji a nakrájíme na kousky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Drůbeží vývar

    Celkový počet komentářů: 1

    • neligrej
      neligrej

      Polévka je základ

      Máme rádi nudličky

      14.04.2010 10:14:15

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Drůbeží vývar

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.