reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Drůbeží vývar s pórkem a knedlíčky

Recept na pikantní vývar s játrovými knedlíčky a pórkem, který přivítáme po nejrůznějších oslavách.


  • 5,0

    5 2
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Drůbeží maso (kuřecí a krůtí skelety, odřezky drůbežího masa, křídla i droby) zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sesbíráme sítkem vzniklou pěnu a pak přidáme celý černý pepř, nové koření, bobkový list, 2 - 3 ks chilli papričky, cibuli a celé stroužky česneku. Při mírné teplotě necháme vývar "táhnout" alespoň 3 hodiny. Hotový vývar scedíme.

Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra nožem naškrabeme na jemno. V míse utřeme změklé máslo se solí a pepřem do pěny. Pak vmícháme připravená játra, vejce, libeček, drcené chilli, majoránku a prolisovaný česnek. Nakonec vše podle potřeby zahustíme bílou strouhankou a necháme asi 30 minut odležet. Pak ze zavářky vytvarujeme malé knedlíčky.

Očištěný malý pórek nakrájíme na jemné nudličky, vložíme do scezeného vroucího drůbežího vývaru a povaříme asi 8 minut. Na konec do vývaru přidáme játrové knedlíčky a zvolna vaříme přibližně 10 minut. Polévku odstavíme z tepla a podle chuti osolíme a opepříme.

Pikantní drůbeží vývar s pórkem a játrovými knedlíčky podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Drůbeží vývar s pórkem a knedlíčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.