reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky

Polévka, která je vhodná jako samostatný pokrm Je plná libového masa a doplněná jemnými játrovými noky.


  • 2,3

    71×

    2,2 71
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 796 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 743 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 209 hodnocení

Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

10. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

9. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

9. 8. 2020

Postup přípravy

Kuře očistíme a omyjeme, cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme. Papriku zbavíme zrníček a opláchneme.

Kuře vložíme do hrnce, přidáme vodu, koření, sůl, cibuli a 1 stroužek česneku. Vaříme na mírném ohni do měkka. Asi v polovině přípravy přidáme zelenou papriku a kostku zeleninového bujonu.

Připravíme játrové noky:
Kuřecí játra zbavíme blan a opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do misky spolu se 2 stroužky česneku, pepřem a špetkou soli. Vše krátce rozmixujeme.
Vmícháme vejce, strouhanku, mouku a solamyl. Těstíčko nemá být tekuté, ale středně husté. Podle potřeby ho můžeme zahustit strouhankou.

Noky vaříme zvlášť v osolené vodě na mírném ohni. Těstíčko vkládáme pomocí namočené kávové lžičky. Jakmile noky vyplavou, necháme je asi ještě 2 minuty povařit. Hotové scedíme.

Měkké kuře vyjmeme z vývaru a maso obereme a nakrájíme na kousky.
Vývar scedíme a vložíme do něj maso a játrové noky.

Sypeme hustě pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky

    Celkový počet komentářů: 1

    • Václav Ovčáčík
      Václav Ovčáčík

      Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky

      Játrové noky nesolit!, protože ztvrdnou.

      11.11.2008 21:34:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.