reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drůbeží krémová polévka s hráškem

Jemná drůbeží polévka doplněná pórkem a hráškem a zjemněná smetanou.


  • 2,9

    1 343×

    2,9 1343
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso taktéž nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme pórek a krátce jej na másle podusíme. Pak jej zaprášíme moukou a necháme lehce orestovat. Zalijeme studeným vývarem a dobře vše rozmícháme, aby v polévce nebyly žmolky.

Polévku uvedeme do varu a vaříme asi 25 minut na mírném ohni. Přidáme smetanu, dochutíme bílým pepřem, solí a opět necháme krátce přejít varem. Polévku přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařené maso a hrášek.

Můžeme přidat i jiné druhy zeleniny nebo zeleninu obměňovat podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Drůbeží krémová polévka s hráškem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.