reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drůbeží kousky alá španělský ptáček

Recept na španělské ptáčky trochu jinak. V jednodušší formě.


  • 3,7

    3,6 6
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 694 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 668 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 735 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli, okurky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám na 5 mm dlouhé špalíčky. Ve 3 dl studené vody si rozmícháme sáček se šťávou k drůbeži. Uvařená vejce nasekáme.

Kuřecí stehna opláchneme, hadříkem osušíme a pokud je máme s kosí a kůží, vykostíme je a kůži odstraníme. Nevyhazujeme a použijeme na drůbeží vývar. Každý plát masa rozřízneme na 8 přibližně stejných dílků.

Do většího hrnce na rozpálený olej dáme naporcované maso a 5 minut restujeme, než se zatáhne. Pak přisypeme nakrájenou cibuli, mletou papriku, trochu soli a vše dobře promícháme. Přiklopíme pokličkou a na mírném plameni bez podlévání (cibule pustí šťávu) dusíme 10 minut. Poté přidáme nakrájený salám, papriku a okurek, znova vše promícháme a pod pokličkou dusíme 5 minut. Po 5 minutách vlijeme do podušené směsi ve 3 dl vody rozmíchanou šťávu k drůbeži. Vmícháme vejce, 2 minuty na mírném plameni promícháváme. Vše odstavíme z ohně, ochutíme sekaným libečkem nebo jinou čerstvou bylinkou. Drůbeží kousky alá španělský ptáček podle chuti osolíme a opepříme.

Drůbeží kousky alá španělský ptáček podáváme s rýží.
Jako příloha se hodí rýže,houskový knedlík,můžou být i těstoviny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Drůbeží kousky alá španělský ptáček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.