reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drůbeží gordon blue

Řízky plněné hermelínem.


  • 4,3

    58×

    4,2 58
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

příloha

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 790 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 827 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 606 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

31. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

31. 7. 2020

Postup přípravy

Hermelín si nakrájíme na plátky a rozdělíme na čtyři porce.

Maso na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou. Po jedné straně řízky obložíme plátkem šunky a plátky hermelínu. Přeložíme a sepneme po stranách párátky.

Řízky po obou stranách obalíme v mouce, omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance.

Na rozpáleném oleji smažíme drůbeží gordon blue po každé straně asi 8 minut.

Vhodnou přílohou jsou brambory, které oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a po scezení je promícháme s nasekanou petrželkou. Oblohu může tvořit nahrubo nastrouhaná mrkev, list salátu nebo prosolené zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Drůbeží gordon blue

    Celkový počet komentářů: 7
    • Jiří
      Jiří

      Nepíše se to gordon, ale cordon. A nepatří tam kuřecí, ale jedině telecí. Jinak to nebude mít s francouzskou kuchyní nic společného. A v tom případě prosím, nenazývat to francouzsky. Nám by se taky nalíbilo, kdyby někdo nazýval třebas hamburger v housce politý omáčkou českým slovem „svíčková“.

      01.12.2019 08:48:30

    • Mony Galekova Fotobooktravel
      Mony Galekova Fotobooktravel

      kureci gordon blue

      zitra se budou delat na obed :-)

      01.04.2013 23:30:03

    • kapcus
      kapcus

      Cordon Bleu!!!

      26.10.2011 12:34:21


      • karuz
        karuz

        ANO!!! Cordon Bleu (modrá stuha). A rozhodně né s vymr...ým hermelínem. Patří tam Ementál!!!

        http://cs.wikipedia.org/wiki/C ordon_bleu

        09.12.2012 11:50:10

    • mar-ta1
      mar-ta1

      Jednoduché a velmi dobré jako vždy :-) Teď jsem ho vyzkoušela i se skotským Cheddarem a také mňamky mňam, byla jsem pochválena :-)

      28.07.2010 17:27:44

    • ver
      ver

      gordon blue

      df

      09.01.2009 09:36:24

    • Zuzka
      Zuzka

      Drobny preklep v nazvu

      Zdravim, diky za zajimavy recept. Jen bych upozornila na drobny preklep v nazvu, ktery by mohl znemoznit ostatnim jedlikum si tenhle recept vyhledat pod jeho spravnym nazvem "Cordon Bleu" (z francouzstiny, "modra stuha", podle elitni kucharske skoly v Parizi). At se dari a preju dobrou chut vsem! :-)

      23.09.2008 18:27:33


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Drůbeží gordon blue

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.