reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drůbeží frikasé

Recept na drůbeží frikasé, kdy maso vaříme společně s kořením, přidáváme žampiony, hrášek, mrkev a smetanu.


  • 3,0

    553×

    2,9 553
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle potřeby



Postup přípravy

Polévkové bylinky nasekáme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky společně s cibulí a masem, bobkovým listem a hřebíčkem dáme do hrnce, zalijeme vínem a vodou tak, aby bylo všechno těsně ponořené. Vaříme asi půl hodiny na mírném ohni. Poté maso vyjmeme, nakrájíme na kousky a vývar přecedíme.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky, mrkev krájíme na plátky, houby přepůlíme. Mrkev podusíme na oleji, přidáme houby a po 5 minutách přisypeme hrášek, dusíme asi 2 minuty.

Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme vývarem (asi ¾ l) a zalijeme smetanou. Uvedeme k varu, dochutíme solí, pepřem a citronem. V omáčce necháme prohřát maso a zeleninu, na dochucení drůbežího frikasé přidáme nasekanou pažitku nebo petrželku, worcestrovou a sójovou omáčku.

Drůbeží frikasé podáváme s libovolnou přílohou. Hodí se rýže, těstoviny i čerstvé pečivo.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Drůbeží frikasé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.