reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drůbež na rozmarýnu a tymiánu

Pečená drůbež v kořeněné pastě a plněná jarní cibulkami, tymiánem a rozmarýnem.


  • 3,2

    72×

    3,1 72

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Tymián a rozmarýn omyjeme a opatrně osušíme. Do misky otrháme 3 větvičky tymiánu. Přidáme mletou papriku, česnek, pepř, majoránku, harísu nebo chilli, olej a hořčici. Vše důkladně smícháme a podle chuti osolíme.

Kuře nebo kachnu podle potřeby očistíme, nasolíme zevnitř a potřeme připravenou pastou. Cibulky očistíme a vložíme spolu se zbylým tymiánem a rozmarýnem do drůbeže.

Drůbež vložíme na pekáč, přelijeme 1dl vody a pečeme v troubě na "h" 2 hodiny. Poté potřeme drůbež palmovým olejem, teplotu zvýšíme na 180°C a za občasného obracení a podlévání pečeme do změknutí. Nakonec zvýšíme teplotu na 250°C a z obou stran necháme vypéct kůrčičku.

Podáváme se zelím a knedlíkem, s rýží či bramborem. Záleží na chuti. Možné je vše.

Samozřejmě čas na pečení lze upravit - podstatně zkrátil, ale máme raději delší dobu zpracování za podmínky, že se drůbež nevysuší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Drůbež na rozmarýnu a tymiánu

    Celkový počet komentářů: 1

    • doktor
      doktor

      Napovídá.

      Jednoduchý popis receptu napovídá,že jste již k leckteré kuchyni přičichl. Zbývá poslední.VYNIKAJÍCÍ!!!Přidejte,když můžete,prosím,další. Děkuji.

      06.08.2006 21:23:14


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Drůbež na rozmarýnu a tymiánu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.