Dršťky po milánsku - Trippa alla Milanese

2 h 40 min | hlavní chod | italská kuchyně | recept zobrazen: 47398x
Dršťky kromě Čechů milují i Francouzi a Italové. V Itálii má každý region svůj recept, který pokládá za nejlepší, mě nejvíce chutná tento.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Fazole si předem uvaříme al dente. Vařené dršťky povaříme ještě 30 minut ve slané vodě s bobkovým listem. Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno.

V hluboké pánvi rozpustíme olivový olej a máslo a restujte najemno nakrájenou cibuli, celer a mrkev. Jakmile změknou, přidáme dršťky, rajčata (ne kečup), fazole, šalvěj, pepř a nakonec zalijeme zeleninovým vývarem. Dršťky po milánsku vaříme při nízké teplotě asi 3 hodiny. Zhruba půl hodiny před dokončením přidáme asi 2 dl polosuchého červeného vína.

Hotové dršťky po milánsku servírujeme do misek a bohatě sypeme strouhaným sýrem Grana Padano, případně jiným tvrdým sýrem. Ne však eidamem.

Carpaccio autor receptu:

Dršťky po milánsku - Trippa alla Milanese

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

4,1
skvělý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dršťky po milánsku - Trippa alla Milanese

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Dršťky po milánsku - Trippa alla Milanese
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept