reklama
hledat uživatel
       

Dršťkovka

Dršťková polévka pro všechny, kteří ji mají rádi.


  • 3,1

    163×

    3,1 163
  • 1 h 30 min

Postup přípravy

Dršťky nakrájíme na pruhy, krátce povaříme ve vodě, scedíme a propláchneme vodou. V tlakovém hrnci je zalijeme 1,5 l vody a vaříme asi 40 minut. Dršťky vyjmeme a vývar procedíme.

Zatím si oloupeme česnek a cibuli. Česnek prolisujeme a cibuli nasekáme najemno.

Hrnec umyjeme, utřeme dosucha a na tuku v něm zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, vmícháme papriku a po zpěnění jíšku zalijeme vývarem.

Dobře rozšleháme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek a hrnec uzavřeme. Dršťkovku vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme majoránkou, solí, kořením a přidáme dršťky. Nakonec necháme dršťkovku jen prohřát.

Hotovou dršťkovku podáváme horkou a nejlépe s pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dršťkovka

    Celkový počet komentářů: 3
    • ferdahk
      ferdahk

      Dršťkovka

      Našel jsem spoustu dršťkových polévek z něčeho, bůh ví z čeho, ale klasickou dršťkovku aby pohledal. Chtěl jsem si jenom osvěžit paměť, ale díky za recept. Tohle klasické jídlo by stálo za diskuzi.

      26.02.2014 10:37:44

    • Premio
      Premio

      Dršťkovka

      Při vaření této polévky se používá sádlo! A jíška se dělá tmavá!

      28.09.2013 16:04:17

    • neligrej
      neligrej

      vařila jsem

      dnes je tato polévka a je moc dobrá

      18.05.2010 13:36:08


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Dršťkovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.