reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Dršťková polévka z růžovek

Dršťková polévka z růžovek

Vyzkoušejte masité dršťky nahradit růžovkami, polévka vám bude určitě chutnat i z hub.


  • 4,2

    64×

    4,2 64
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Asi ze 2,5 l vody a masoxu připravíme vývar. Mrkev, kousek celeru (nebo i kousek kořenové petržele) nakrájíme na nudličky. Očištěné růžovky rozkrájíme na větší kousky. Pokud chceme mít polévku hustou, růžovek budeme potřebovat dost. Musíme počítat s tím, že se vařením jejich objem hodně zmenší.

Ze sádla a mouky usmažíme růžovou jíšku. Jíšku zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a zředíme ji prochladlým vývarem. Jíšku ve vývaru rozmícháme. Přidáme kořenovou zeleninu, sůl a vaříme, dokud zelenina nezměkne.

Na pánvi rozehřejeme kousek sádla nebo trochu oleje, zaprášíme také lžičkou mleté papriky, která tuk krásně obarví dočervena. Hned přisypeme nakrájené růžovky a jen krátce je osmažíme. Pak je nasypeme do polévky, přidáme utřený česnek a majoránku. Asi 5 minut povaříme. Můžeme dochutit pepřem a polévkovým kořením.

Dršťkovou polévku z růžovek podáváme horkou s bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dršťková polévka z růžovek

    Celkový počet komentářů: 14
    • stavros666
      stavros666

      Drštková polévka...

      Dělám ji moc rád ze všech možných houbových ingrediencí,ale nejvíce mi chutná z kotrče.Fakt,nemá to chybu,jak vzhledově,tak chuťově.Úplně jako skutečné dršťky....///

      13.10.2014 14:37:46

    • nafran
      nafran

      drštková pro vegany

      je hodně lidí, kterým vadí dršťky, tady se jedná o houby, které se v ústech opravdu nešprajcnou a ve finále nás přesvědčí, že i ta masitá polévka se dá spolknout.
      Hlíva nebo růžovky, méně pracné a více chutné i dostupné pro všechny strávníky.
      Kdo nechodí do lesa, může růžovky nahradit hlívou z obchodu.

      23.02.2014 12:39:35

    • Pegi
      Pegi

      zelenina do polévky

      Zeleninu do polévky je dobré orestovat na másle. Krásně potom voní.

      24.07.2012 14:31:17


    • cejnek
      cejnek

      polévka z rúžovek

      Výborná,děláme ji již několik let.Mám je v mrazáku a děláme ji i v zimě.

      22.07.2009 23:38:14

    • Šárka Kořenková
      Šárka Kořenková

      Určitě výtečné

      Kdo zná dobře houby určitě si pochutná...Já, jako velmi velmi velký laik raději sbírám jen hříbky :-)

      20.07.2009 10:21:07

    • duslik
      duslik

      Houbová dršťkovka je skvělá. Také ji děláme buď z masáků nebo z hlívy. A pokud se nám někdy poštěstí najít kotrče, děláme ji i z něj a nemá chybu - akorát to jeho čištění není moc zábavné.

      19.07.2009 21:55:52

    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dršťková polévka z růžovek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.