Na pánvičce připravená pomazánka s cibulkou a vajíčky. Mažeme na opečené tousty nebo chleba. Recept je jednoduchý.
2 ks | vejce |
30 g | máslo |
1 ks | cibule |
150 g | droždí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, necháme ji zesklovatět na kousku másla. K cibulce přidáme rozdrobené droždí a restujeme, až ztmavne a začne vonět. Drožďovou pomazánku osolíme, opepříme a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, dokud nezhoustnou, pokud je pomazánka až moc hustá, zředíme ji mlékem. Drožďová pomazánka nejlépe chutná s opečenými toasty a čerstvým chlebem.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
I když dojde tolik potřebné droždí, nemusíte se vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena