reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Drožďová pomazánka jinak

Úžasná, zdravá a jednoduchá pomazánka vhodná ke snídani i večeři. Ideální v kombinaci s čerstvým tmavým pečivem. Výborný recept.


  • 4,3

    4,3 6
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nebo jakýkoliv salám nakrájíme na kousky. Menší mrkev a polovinu malého celeru očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a do rozehřáté směsi dáme restovat nadrobno nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme šunku a restujeme. Po chvíli přidáme na jemno nastrouhanou mrkev. Kdo má rád celer, přidá nastrouhaný celer, poté vše restujeme. Na restovanou směs rozdrobíme 2 kostky droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Dále přidáme 3 - 4 vejce podle velikosti a mícháme směs jako míchaná vejce do zhoustnutí. Vzniklou směs odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.

Mezitím si nasekáme nebo nameleme zeleninovou směs, například Moravanka. Obvykle stačí polovina skleničky. Zeleninovou směs společně s majonézou, hořčicí, solí a mletým pepřem vmícháme do vychladlé drožďovo-vaječné směsi.

Drožďovou pomazánku jinak mažeme na čerstvý chléb nebo jiné pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Drožďová pomazánka jinak

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.