reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drobenkový švestkový koláč

Vynikající koláč plný švestek, rozinek a oříšků.


  • 4,1

    14×

    4,1 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky a půlky ještě rozpůlíme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Ořechy nasekáme.

Mouku s cukrem, máslem a žloutky vypracujeme v drobenkové těsto. Zabalíme jej fólie a dáme asi na 30 minut do chladničky. Těsto je na formu o průměru 26 cm.

Pak si předehřejeme troubu na 200 - 210 °C. Těsto vyjmeme, vtlačíme do vymazané a vysypané formy, abychom měli trochu vyšší okraje (asi jen 1 cm), do těsta jemně ozdobně vtlačíme čtvrtky švestek. Koláč zaprášíme novým kořením, posypeme oříšky, rozinkami, cukrem a zakápneme sirupem. Drobenkový švestkový koláč vložíme do trouby a pečeme asi 15 - 20 minut nebo až kraje zezlátnou. Důležité je koláč vytáhnout včas, protože ovoce pak pustí šťávu a koláč už nejde pořádně dopéct. V tom případě vezmeme trochu vody, rozmícháme v něm solamyl, vlijeme do koláče a krátce zapečeme, až se solamyl rozpeče.

Upečený drobenkový švestkový koláč necháme trochu vychladit, pokapeme rozehřátým medem a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Drobenkový švestkový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.