reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drobenkový koláč s čokoládovým krémem

Drobenkové těsto doplněné lahodným krémem.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Do mísy vsypeme cukr, mouku a pomocí prstů společně se změklým máslem vypracujeme drobenkové těsto.

Těsto přesypeme do kulaté formy na koláč (nejlépe s odnímatelným dnem). Těsto rozprostřeme trochu více ke krajům. Dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C asi na 20 - 25 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přimícháme smetanu a vyšleháme. Čokoládový krém osladíme vanilkovým cukrem.

Na korpus čokoládový krém rovnoměrně naneseme a nakonec hustě posypeme tmavým kakaem.

Drobenkový koláč s čokoládovým krémem je nejlepší mírně proleželý (1 - 2 dny v chladu), korpus nám dobře změkne. Podáváme ke kávě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Drobenkový koláč s čokoládovým krémem

    Celkový počet komentářů: 4
    • lachty58
      lachty58

      Na jak velký plech je tato dávka, asi to není na plech 30x40 cm. Děkuji Miloš

      02.10.2013 14:22:03

    • ludy07
      ludy07

      Zakysana smetana

      Jak je veliky kelimek zakysane smetany? /ziji vAustralii/
      Diky Ludmila

      29.04.2013 05:47:48


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Drobenkový koláč s čokoládovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.