reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Drobenka na koláč

Víte, jak připravit drobenku na koláč? Jednoduchý a rychlý návod je zde!


  • 3,8

    389×

    3,8 389
  • 15 min

  • 42×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na jablečný koláč krok za krokem

17. 8. 2019

Postup přípravy

Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem.

Rozpustíme si máslo a přidáme ke směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového cukru, který drobenku provoní.

Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné "žmolky" - drobenka.

Pak už jí stačí jen posypat připravený koláč a dát zapéct.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Drobenka na koláč

    Celkový počet komentářů: 41
    • jonathan
      jonathan

      směs na dobenku zahřejte při nižší teplotě za stálého míchání.Po odstavení míchejte do vychladnutí.Vytvoří se jemná drobenka.Zahřátím zkakamelizuje cukerná složka Koláč bude po upečení světlý,po vychladnutí měkký.

      18.04.2017 19:22:53

    • RENČA
      RENČA

      Komentář k receptu Drobenka na koláč

      Nikdy v žádném receptu jsem nečetla,že by se do drobenky dávalo rozehřáté máslo,naopak na malé kostičky nakrájené co nejstudenější,Když,je tvrdá stačí přes noc přikrýt.

      10.09.2016 21:16:09


    • Lenka
      Lenka

      Máslo nikdy nerozpouštím a nikdy jsem to jěště neslyšela. Máslo se dává pouze změklé.Myslím na drobenku

      13.05.2016 14:11:36

    • míšan
      míšan

      prosím o radu

      zdravím, drobenku jsem taktéž dělala ze změklého másla(ne rozpuštěného) ale mám problém s tím že po upečení je drobenka vždycky tvrdá jako kámen a musí se chroupat.....:-( .....myslela jsem že bude spíš měkká, vláčná.....nevíte někdo čím to je?

      08.09.2014 08:21:09

    • Hana
      Hana

      Komentář k receptu Drobenka na koláč

      já když udělám drobenku, tak je po upečení vždycky křupavá, nevíte jak ji udělat aby byla po upečení stejně měkká jako u kupovaných koláčů např?? děkuju za rady

      23.12.2013 18:13:16


    Nalezeno receptů: 41
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Drobenka na koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.