reklama
hledat uživatel
       

Doubleburger

Recept na dvojitý kuřecí hamburger s dipem z dijonské hořčice.


  • 3,5

    19×

    3,5 19
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si nachystáme dip. Smícháme 1 lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce zakysané smetany a pro barvu přidáme trošku kurkumy. Dip ochutíme solí a pepřem. Pokud bude moc ostrý, přidáme obyčejnou hořčici.

Rajče a salát nakrájíme na plátky a bulku rozřízneme na 3 části. Doporučuji začít odshora čepečkem, zbytek rozkrojíme napůl. Jeden plátek sýra si nastrouháme.

Připravíme si plech do trouby s pečícím papírem. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 180 °C. Čepečky bulek nachystáme na plech spodkem dolů, posypeme nastrouhaným sýrem a vedle položíme zbytek bulek (spodek i prostředek).

Maso na pánvi osmažíme dozlatova. Přidáme vedle housek na plech a položíme na něj plátek sýra tak, aby zbytečně nepřesahoval. Vložíme do trouby a čekáme, až se sýr roztopí, zhruba 3 minuty. Pak plech vytáhneme z trouby a vezmeme spodek bulky. Natřeme ho hořčičným dipem, zasypeme salátem, položíme plátek rajčete a nahoru dáme kuřecí hamburger s rozpečeným sýrem. Zakryjeme středem housky a postup opakujeme (dip, salát, rajče, maso) a zakryjeme čepečkem, na kterým je rozpečený sýr. Lepší než cola k doubleburgeru je pivo!

Doubleburger ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Doubleburger

    Celkový počet komentářů: 5
    • Štěpán
      Štěpán

      a co s pusou?

      26.10.2018 19:18:56

    • Luboš
      Luboš

      Kdybys místo tech koupenejch drubežích " hambáčů " udělal z hovězího, bylo by to lepší :)

      29.12.2016 12:44:33

    • marie8
      marie8

      Double....a něco

      Jak se to jí?

      10.03.2011 21:21:10


    • klaun
      klaun

      Doubleburger

      No já raději než exotický název mám jako základ dobrý kuřecí karbanátek silný tak cca 1,5 - 2 cm a vše okořeněno dle vlasní chuti. Upozorňuji, že karbanátek nesmí být přecpaný strouhankou a pod., aby byl suchý. Před smažením jej obalím v Solamylu a potom klasický obal vejce a strouhanka. Strouhanku též ochutím kořením. Se svým výtvorem jsem vždy spokojen a spokojeni jsou i ti, kteří ochutnali českou kuchyni.

      09.03.2011 12:01:25


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Doubleburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.