reklama
hledat uživatel
       

Doubleburger

Recept na dvojitý kuřecí hamburger s dipem z dijonské hořčice.


  • 3,5

    19×

    3,5 19
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si nachystáme dip. Smícháme 1 lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce zakysané smetany a pro barvu přidáme trošku kurkumy. Dip ochutíme solí a pepřem. Pokud bude moc ostrý, přidáme obyčejnou hořčici.

Rajče a salát nakrájíme na plátky a bulku rozřízneme na 3 části. Doporučuji začít odshora čepečkem, zbytek rozkrojíme napůl. Jeden plátek sýra si nastrouháme.

Připravíme si plech do trouby s pečícím papírem. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 180 °C. Čepečky bulek nachystáme na plech spodkem dolů, posypeme nastrouhaným sýrem a vedle položíme zbytek bulek (spodek i prostředek).

Maso na pánvi osmažíme dozlatova. Přidáme vedle housek na plech a položíme na něj plátek sýra tak, aby zbytečně nepřesahoval. Vložíme do trouby a čekáme, až se sýr roztopí, zhruba 3 minuty. Pak plech vytáhneme z trouby a vezmeme spodek bulky. Natřeme ho hořčičným dipem, zasypeme salátem, položíme plátek rajčete a nahoru dáme kuřecí hamburger s rozpečeným sýrem. Zakryjeme středem housky a postup opakujeme (dip, salát, rajče, maso) a zakryjeme čepečkem, na kterým je rozpečený sýr. Lepší než cola k doubleburgeru je pivo!

Doubleburger ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Doubleburger

    Celkový počet komentářů: 5
    • Štěpán
      Štěpán

      a co s pusou?

      26.10.2018 19:18:56

    • Luboš
      Luboš

      Kdybys místo tech koupenejch drubežích " hambáčů " udělal z hovězího, bylo by to lepší :)

      29.12.2016 12:44:33

    • marie8
      marie8

      Double....a něco

      Jak se to jí?

      10.03.2011 21:21:10


    • klaun
      klaun

      Doubleburger

      No já raději než exotický název mám jako základ dobrý kuřecí karbanátek silný tak cca 1,5 - 2 cm a vše okořeněno dle vlasní chuti. Upozorňuji, že karbanátek nesmí být přecpaný strouhankou a pod., aby byl suchý. Před smažením jej obalím v Solamylu a potom klasický obal vejce a strouhanka. Strouhanku též ochutím kořením. Se svým výtvorem jsem vždy spokojen a spokojeni jsou i ti, kteří ochutnali českou kuchyni.

      09.03.2011 12:01:25


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Doubleburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.