reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Doubleburger

Recept na dvojitý kuřecí hamburger s dipem z dijonské hořčice.


  • 3,5

    19×

    3,5 19
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si nachystáme dip. Smícháme 1 lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce zakysané smetany a pro barvu přidáme trošku kurkumy. Dip ochutíme solí a pepřem. Pokud bude moc ostrý, přidáme obyčejnou hořčici.

Rajče a salát nakrájíme na plátky a bulku rozřízneme na 3 části. Doporučuji začít odshora čepečkem, zbytek rozkrojíme napůl. Jeden plátek sýra si nastrouháme.

Připravíme si plech do trouby s pečícím papírem. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 180 °C. Čepečky bulek nachystáme na plech spodkem dolů, posypeme nastrouhaným sýrem a vedle položíme zbytek bulek (spodek i prostředek).

Maso na pánvi osmažíme dozlatova. Přidáme vedle housek na plech a položíme na něj plátek sýra tak, aby zbytečně nepřesahoval. Vložíme do trouby a čekáme, až se sýr roztopí, zhruba 3 minuty. Pak plech vytáhneme z trouby a vezmeme spodek bulky. Natřeme ho hořčičným dipem, zasypeme salátem, položíme plátek rajčete a nahoru dáme kuřecí hamburger s rozpečeným sýrem. Zakryjeme středem housky a postup opakujeme (dip, salát, rajče, maso) a zakryjeme čepečkem, na kterým je rozpečený sýr. Lepší než cola k doubleburgeru je pivo!

Doubleburger ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Doubleburger

    Celkový počet komentářů: 5
    • Štěpán
      Štěpán

      a co s pusou?

      26.10.2018 19:18:56

    • Luboš
      Luboš

      Kdybys místo tech koupenejch drubežích " hambáčů " udělal z hovězího, bylo by to lepší :)

      29.12.2016 12:44:33

    • marie8
      marie8

      Double....a něco

      Jak se to jí?

      10.03.2011 21:21:10


    • klaun
      klaun

      Doubleburger

      No já raději než exotický název mám jako základ dobrý kuřecí karbanátek silný tak cca 1,5 - 2 cm a vše okořeněno dle vlasní chuti. Upozorňuji, že karbanátek nesmí být přecpaný strouhankou a pod., aby byl suchý. Před smažením jej obalím v Solamylu a potom klasický obal vejce a strouhanka. Strouhanku též ochutím kořením. Se svým výtvorem jsem vždy spokojen a spokojeni jsou i ti, kteří ochutnali českou kuchyni.

      09.03.2011 12:01:25


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Doubleburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.