reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dorůžova pečený hřbet muflona na másle

Recept na dorůžova pečený hřbet muflona na másle s čerstvým tymiánem, s gratinovaným bramborovým pyré, karamelizovanými kaštany a ostružinovým demi-glass.


  • 4,0

    4 8
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Pečlivě očištěný, odblaněný a kostí zbavený hřbet muflona potřeme olivovým olejem a opepříme. Posypeme ho otrhanými lístečky čerstvého tymiánu a necháme odležet.

Tepelná úpravu hřbetu zabere pouze pár minut, proto si připravíme nejprve obě přílohy a omáčku, které můžeme po dobu potřebnou pro úpravu masa udržet teplé.

Na rozpálenou pánev pokapanou olivovým olejem vložíme maso a zprudka ho opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme kostičku másla a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Hřbet z muflona pečeme přibližně 10 minut. Aby hřbet zůstal uvnitř krásně růžový, nesmí teplota uprostřed přesáhnout 54 °C. Stav propečení můžeme kontrolovat vpichovým teploměrem, sondou, kterou dnes již některé trouby bývají vybaveny anebo ti zkušenější jen hmatem. Po vytažení z trouby necháme hřbet z muflona ještě několik okamžiků odpočívat. Teprve potom maso nakrájíme a osolíme mořskou solí Maldon.

Dorůžova pečený hřbet muflona na másle podáváme s ostružinovým demi-glace, karamelizovanými kaštany a pečeným bramborovým pyré.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dorůžova pečený hřbet muflona na másle

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.