reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dort ze zakysané smetany a želé

Jestliže dáváte přednost lehkým a chlazeným moučníkům, jistě vyzkoušejte tento. Chutná opravdu všem.


  • 4,5

    1 177×

    4,5 1177
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Jahody zbavíme lístečků, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.

Smetanu metličkou promícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem.

Formu na dort vypláchneme studenou vodou, pokud použijeme plastovou, v případě kovové dortové formy použijeme alobal na vyložení.

Dortové želé si připravíme podle návodu od výrobce. Do připravené formy nalijeme polovinu, poklademe částí jahod a přelijeme druhou polovinou želé. Ještě do teplého naskládáme vrstvu piškotů, co nejvíce k sobě.

Tento základ necháme dobře vychladnout. Na studené piškoty a želé nalijeme polovinu smetany, do které nasypeme zbytek jahod. Dort uzavřeme zbytkem kysané smetany a opět vrstvou piškotů.

Formu zakryjeme a dáme na noc do lednice ztuhnout.

Druhý den dort opatrně vyklopíme a mřížkovitě ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Při podávání můžeme dort ozdobit čerstvými jahodami nebo šlehačkou, ale i sám o sobě chutná senzačně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dort ze zakysané smetany a želé

    Celkový počet komentářů: 27
    • Helena
      Helena

      jde to i bez zelatiny

      Podobný dort se u nás dělá už spustu let. Je výborný. Děláme ho ale bez želatiny. Do kulaté formy nám piškoty. Zakapu rumem, aby se trochu nasákly (Nebo třeba mlékem, jak kdo chce). Potom vrstva jahod. Smíchá se ušlehaná smetana ke šlehání a kysaná smetana, nalije se to na jahody. Potom to posypu hromanaou granka. Počet vrstev a poměr smetany a a šlehačky už je na každém. Šlehačka je tam místo želatiny, dort drží hezky. Jen ho musíme dát před noc vychladit. Z lednice vytáhleme, až se kakao nahoře rozpije.

      14.04.2008 16:50:25

    • PBesuchov
      PBesuchov

      do želé dávám vždy jiné ovoce než do vlastního těla dortíku. Např. jahody v želé a ananas ve smetaně. Nebo rybíz a jahody atp. Piškoty dávám i po obvodu, ať to lépe drží a do smetany žádné ztužovadlo.

      16.03.2008 13:15:44

    • kutilky
      kutilky

      díky za recept

      Budu se snažit postupovat podle Vašeho receptu,. děkuji

      15.11.2007 16:15:47


    • Jitka
      Jitka

      Do dortu přidávám kromě jahod i pár borůvek. Vyzkoušejte. Je to vynikající.

      30.10.2007 15:29:41

    • Paja
      Paja

      Re: dort z kys.smet.

      moc dobre

      19.10.2007 18:08:50

      • Jaja
        Jaja

        Re: dort z kys.smet.

        Výborný dort. Není ale zakysaná smetana jako zakysaná smetana.Od každé firmy je jiná hustota. Nejlépe se mi osvědčila zakysaná smetana z prodejny PLUS značky ALPA. Je opravdu hustá a není drahá.

        29.10.2007 15:04:47


    Nalezeno receptů: 27

    Přidat příspěvek k receptu Dort ze zakysané smetany a želé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.