reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dort ze zakysané smetany a želé

Jestliže dáváte přednost lehkým a chlazeným moučníkům, jistě vyzkoušejte tento. Chutná opravdu všem.


  • 4,5

    1 177×

    4,5 1177
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Jahody zbavíme lístečků, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.

Smetanu metličkou promícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem.

Formu na dort vypláchneme studenou vodou, pokud použijeme plastovou, v případě kovové dortové formy použijeme alobal na vyložení.

Dortové želé si připravíme podle návodu od výrobce. Do připravené formy nalijeme polovinu, poklademe částí jahod a přelijeme druhou polovinou želé. Ještě do teplého naskládáme vrstvu piškotů, co nejvíce k sobě.

Tento základ necháme dobře vychladnout. Na studené piškoty a želé nalijeme polovinu smetany, do které nasypeme zbytek jahod. Dort uzavřeme zbytkem kysané smetany a opět vrstvou piškotů.

Formu zakryjeme a dáme na noc do lednice ztuhnout.

Druhý den dort opatrně vyklopíme a mřížkovitě ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Při podávání můžeme dort ozdobit čerstvými jahodami nebo šlehačkou, ale i sám o sobě chutná senzačně.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dort ze zakysané smetany a želé

    Celkový počet komentářů: 27
    • KaK
      KaK

      podařil se

      Píši o dost později, ale dort byl excelentní!!! Krásně držel a byl výborný!!! Zítra jej chci připravit na neděli -jdemme přát k narozeninám, tak jej vezmu s sebou. Stojí za to!

      18.02.2011 14:09:54

    • KaK
      KaK

      obměna receptu

      Neměla jsem jahody - tedy čerstvé v listopadu :-). Použila jsem za ovoce kompotované meruňky, jako náplń jsem udělala trochu krému (klasický máslový, ale jen ze čtvrtky másla) a do krému vmíchala ty smetany, želatinu (plátkovou připravenou dle návodu výrobce) a na kousíčky nakrájený banán a zbytky meruněk). Jen jsem použla míň cukru - tři lžičky moučkovýho a dva balíčky vanilkového. Krém chutná výborně! Teď se chladí, těším se na zítra, až rozkrojíme :-). Díky za recept.

      27.11.2010 20:02:54

    • Gina
      Gina

      Nedrží a nedrží

      Tak se musím připojit k těm, kterým se dort rozpadl. Piškotů jsem dala dost, smetany dokonce nebylo ani těch 750 g a v lednici byl déle jak přes noc. Nevím, kde je chyba, taky mi přijde nepochopitelné, že to může vůbec někdy ztuhnout... Všechny tyhle dorta za studena mi vždycky dělaly problém :(.

      10.06.2009 01:24:05


      • tana
        tana

        Re: Nedrží a nedrží

        ano dort vam padal prootoze do hotovesmetany se musi krom cukru pridat i zelatina aby to stuhlo a drzelo a vrstvy smetany musi byt nizke tak aby ste akorat zatrely piskoty me vyjde nekdy i pet vrstev piskotu cim ta vrstva bude tenci tim lepe to stuhne piskoty vysaji vlhkost a tim padem kdyz je tam i zelatina vte smetane tak to bude drzet perfektne

        29.05.2010 06:34:48

    • Inga
      Inga

      Včera som robila tortu a zožala veľký úspech. Spravila som len jednu chybu, nevydržali sme a nenechali sme ju tuhnúť do druhého dňa, takže nemala taký pekný tvar, ale vôbec to nevadilo. bola skvelá. Ja robievam podobnú, ale v klasickej tortovej forme, kde na dno sa poukladali piškóty, potom sa dalo ovocie, to sa zlialo s kyslou smotanou rozmiešanou s lekvárom,potom išla zase vrstva piškót, na to kyslá smotana rozmiešaná s vanilkovým cukrom a kakaom, potom sa zase dala vrstva piškót a končilo sa vrstvou kyslej smotany rozmiešanej s vanlkovým cukrom. Ďakujem za skvelý recept.

      03.06.2007 06:18:07

      • Hany
        Hany

        Je mne lito,ale mne se dort i po dvou dnech v lednici rozpadl a to i napodruhe. A prijde mne to logicke,vzdyt tu smetanu

        Je mne lito,ale mne se dort i po dvou dnech v lednici a následném vyklopení rozpadl a to i napodruhe. A prijde mne to logicke,vzdyt tu smetanu nema co držet pohromadě. Chuťově tedy dobré,ale je to v podtatě tak trochu kaše. A to si nejsem vědoma,že bych udělala nějkou chybu.

        05.06.2007 12:29:20


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dort ze zakysané smetany a želé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.