reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dort se špetkou skořice

Recept na nenáročný dort se skořicovou přichutí. Dort naplníme smetanovým krémem s troškou kávy.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku prosejeme. Žloutky o pokojové teplotě oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s medem a nastrouhanou citronovou kůrou do pěny. Z bílků našleháme se špetkou soli pevný sníh. Do žloutkové pěny přimícháváme mouku s mletou skořicí a nakonec sníh z bílků.

Těsto uhladíme do kulaté tukem vymazané a moukou vysypané formy. Formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.

Polovinu smetany dáme ohřát a ve smetaně necháme zcela rozpustit nalámanou kvalitní hořkou čokoládu. Čokoládovou smetanu za občasného míchání necháme vychladnout. Zbytek smetany našleháme a dáme zatím do lednice. Jakmile čokoládovo-smetanový krém vychladne, přidáme trošku kávy promíchané s brandy nebo rumem. Promícháme a pomalu přidáme našlehanou smetanu.

Vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly. Všechny díly korpusu pokapeme zbývající kávou promíchanou s brandy nebo rumem. Všechny 3 díly potřeme marmeládou. První díl korpusu pokapaný kávou a potřený marmeládou potřeme čokoládovo-smetanovým krémem a uzavřeme. Postup zopakujeme. Poslední díl korpusu potřeme jen slabě a dort vložíme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí dort ozdobíme podle naší fantazie.

Dort se špetkou skořice podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dort se špetkou skořice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.