Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a špetky soli umícháme pevný sníh. Do žloutkové pěny zamícháme mouku smíchanou s citronovou kůrou a pak i sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (22 - 24cm).
Formu vložíme do předehřáté trouby (165 °C) a pečeme asi 45 minut na 180 °C. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout a pak teprve odstraníme "obvod".
Tvarohy rozšleháme s cukrem a likérem. Vmícháme nasekanou čokoládu i sekané vlašské ořechy. Pokud je krém příliš hustý, rozředíme jej mlékem.
Korpus podélně rozkrojíme, spodní díl potřeme 2/3 krému a přiklopíme vrchní díl. Vrátíme obvodový plášť a dort uložíme do chladna asi na hodinku zatuhnout a rozležet.
Dort vyjmeme z formy a boky i povrch dortu potřeme zbylým tvarohovým krémem. Smícháním cukru moučky a mléka si připravíme
mléčnou polevu a dort přelijeme. Povrch dortu ozdobíme celými jádry vlašských ořechů a uložíme ještě nejméně na hodinu do chladna.
Dort s tvarohovým krémem a ořechy můžeme použít klidně i na narozeninovou oslavu.