reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dort s pařížskou šlehačkou

Sváteční recept na výborný a rychlý dort s pařížskou šlehačkou.


  • 5,0

    5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pařížskou šlehačku si musíme svařit den předem ze smetany ke šlehání, cukru a kakaa.

Na přípravu korpusu si do velké mísy dámě bílky a do skleničky žloutky. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Po částech přisypáváme cukr a stále šleháme. Postupně přimícháme žloutky a olej. Přidáme hladkou mouku, kakao a kypřící prášek - opatrně zamícháme vařečkou!

Korpus pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 150 °C.

Pařížskou šlehačku druhý den vyšleháme a podle potřeby přidáme cukr. Upečený a vychladlý dort rozpůlíme a naneseme velkou vrstvu pařížské šlehačky. Zbytkem pařížské šlehačky potřeme dort a můžeme nechat i na zdobení. Na zdobení použijeme šlehačku, kterou vyšleháme spolu s cukrem.

Dort s pařížskou šlehačkou servírujeme k různým slavnostním příležitostem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dort s pařížskou šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.