reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dort s krémem a vůní griotky

Výborný recept na dort s mascarponovým krémem.


  • 5,0

    5 8
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 727 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Bílou rozpuštěnou čokoládu promícháme s nastrouhanou mléčnou nebo kvalitní hořkou čokoládou.

Měkké máslo utřeme se solí a cukrem. Cukr musí být dobře rozetřený. Při šlehání přidáváme žloutky postupně po jednom a šleháme do nadýchané pěny, alespoň 10 minut. Přidáme promíchané čokolády a prosetou mouku s práškem do pečiva. Nakonec nejlépe ručně jemně přimícháme sníh z našlehaných bílků.

Elektrickou troubu zapneme na 180 °C. Těsto uhladíme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme dozlatova.

Krém připravíme z mascarpone, který vyšleháme s griotkou, cukrem a čerstvými žloutky. Krém vznikne pěkně hladký. Třešňové želé připravíme podle návodu na obale. Třešně z kompotu necháme odkapat.

Vychladlý upečený korpus rozřízneme na 3 díly. První díl korpusu potřeme třešňovým želé a na želé upravíme třešně. Na třešně naneseme část krému. První korpus uzavřeme druhým dílem korpusu a jemně přitiskneme. Na druhý přitisknutý korpus potřeme opět želé a naneseme druhou část krému. Naposledy uzavřeme třetím dílem korpusu.

Na výzdobu vyšleháme smetanu s vanilkou a dort ozdobíme podle naší fantazie marcipánem a nasekanými pistáciemi. Ozdobený dort vložíme na pár hodin do lednice.

Dort s krémem a vůní griotky můžeme podávat na různých oslavách.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dort s krémem a vůní griotky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.