reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dort s jahodovým krémem

Dort plněný pudinkovým krémem ve smetanové košilce se žlutými motýlky.


  • 4,5

    31×

    4,4 31
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

na potření

podle potřeby



Postup přípravy

Žloutky s vanilkovým cukrem, cukrem krupice a citronovou kůrou utřeme do světlé pěny. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (26 cm) a povrch uhladíme. Korpus pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto již nelepí a korpus necháme ve formě vychladnout.

Z vanilkového (jahodového) pudinkového prášku, cukru a mléka si uvaříme hustý pudink. Za občasného promíchání necháme pudink vychladnout a pak do něj přimícháme rozměklé máslo a očištěné jahody. Elektrickým šlehačem vymícháme hladký krém. Dortový korpus rozřízneme, spodní plát potřeme jahodovým krémem a přiklopíme vrchní díl.

Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha a celý povrch dortu včetně stran potřeme. Dort uložíme do chladničky zatuhnout.

Marcipán vyválíme na cukrem poprášeném vále a formičkou vypíchneme sudý počet srdíček (8, 10, 12) a několik hvězdiček. Jahodu nakrájíme na tenké dílky. Povrch dortu ozdobíme: Vždy kolem dílku jahody položíme dvě srdíčka a vznikne nám motýlek. Karamelovou polevou dokreslíme tykadla, kolem rozložíme hvězdičky a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dort s jahodovým krémem

    Celkový počet komentářů: 11
    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dort s jahodovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.